Työsuhdepyörät

MIKÄ ON TYÖSUHDEPYÖRÄ?

Työsuhdepyörällä tarkoitetaan työnantajan antamaa etua, jossa työntekijä saa käyttöönsä uuden polkupyörän tai sähköpyörän. Sitä saa käyttää työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajan matkoihin. Sillä ei ole pakko polkaista metriäkään työpaikan suuntaan, vaan se voi halutessasi olla puhdas harrasteväline.

Edun tarjoamisen ajaksi tehdään yleensä sopimus, joka kustannetaan työntekijän palkasta tai työnantaja voi tarjota edun myös työntekijän palkan päälle. Kun sopimuskausi päättyy, työntekijä voi päättää, haluaako lunastaa pyörän itselleen, palauttaako hän sen ja haluaako hän käyttöönsä ehkä uuden.

MIKSI TYÖSUHDEPYÖRÄ KANNATTAA HANKKIA?

Hallitus päätti syksyllä 2020 uudistuksesta, jossa työntekijä saa työsuhdepolkupyörän verovapaasti vuodesta 2021 alkaen. Etu on 1200 euroa vuositasolla.

Työntekijänä säästät 20-40% pyörän hankintahinnasta, kuin jos ostaisit pyörän itse kaupasta. Perinteisessä osamaksukaupassa säästöä ei synny kuukausilyhennyksissä. Työsuhdepyörässä sen sijaan säästät joka kuukausi, johtuen verotuksesta (työsuhdepyörä kun verovapaa etu). Kokonaisedun määrään vaikuttaa oma palkkasi ja pyöräpaketin hankintahinta.

Katso, miltä säästö ja luvut näyttävät omalla kohdallasi, kokeilemalla esim. Vapauden työsuhdepyörälaskuria.

Työsuhdepolkupyörä tuo mukanaan monia etuja niin työnantajalle kuin työntekijälle. Tässä kerromme seitsemän hyötyä, jotka saavat taatusti ajattelemaan työsuhdepyörää potentiaalisena vaihtoehtona liikkumiselle niin työmatkoilla kuin vapaa-ajallakin.

Työsuhdepyöräpalveluiden tarjoajia